Analema és la corba que descriu l’altura del Sol a la mateixa hora durant un any observat des d’una mateixa posició. Això s’ha fet a Veszprém (Hongria) amb èxit i ha estat publicat a la web de National Geographic. Durant els dotze mesos de l’any 2010, han fet 36 fotografies de la posició del sol sempre a les 10:00 del matí. Al combinar les imatges i col·locar de fons una imatge del lloc, s’ha aconseguit la següent imatge.

Imatge obtinguda de la galeria del National geographic: “http://news.nationalgeographic.com/news/2010/12/photogalleries/101228-sun-end-year-analemmas-solstice-eclipse-pictures/#/year-in-picture-analemma-sun-path-house_30694_600x450.jpg”

Com el pla eclíptic de la Terra és lleugerament diferent del del sol, s’observa una forma de 8, on el punt més alt correspon al solstici d’estiu, i el punt més baix del solstici d’hivern.

Categories: Astronomia

Leave a Reply