Dins dels riscos que hi ha a la hidrosfera trobem les inundacions. Desgraciadament aquestes darreres setmanes estem tenint exemples devastadors dels seus efectes.

  • A Brasil, prop de Sao Paulo,  han mort ja més de 37 persones des del mes de novembre i hi ha més de 100.000 d’afectades,  a causa de les inundacions provocades per les fortes pluges. A Rio de Janeiro hi ha més de 270 morts i hi ha mig centenar de persones desaparegudes pels aigüats i ha estat declarat l’estat d’emergencia.

  • Australia està patint les pitjors inundacions del darrer mig segle. Hi ha 18 morts, 5.000 evacuats, 11.000 llars afectades i 40 comunitats pendents del nivell de l’aigua.

Entre les mesures preventives a les inundacions trobem la formació de dics artificials, la millora de les construccions, crear embassaments abans de ciutats molt poblades, canalització, ampliació de les lleres dels rius, però la més important, i que salvaria moltes vides és l’ordenació territorial. Cal que no es permeti la construcció de vivendes en llocs de risc d’inundació.

Leave a Reply