El dissabte 16 d’abril de 2011 s’ha inaugurat a la Ciudad de la Energía (Ciuden) de El Bierzo (León) el primer centre de Captura de CO2, de la central tèrmica. Aquesta servirà com a laboratori a escala real per investigar solucions pel futur.

La central tèrmica funciona amb 4 cremadors de caldera de Carbó Pulveritzat (CP). El procés principal de captura de CO2 es basa en l’oxicombustió (combustió del cabó utilitzant oxigen barrejat amb gasos de recirculació com comburent, en lloc d’aire.

Un cop es tigui el CO2 cal emmagatzema’l, i s’ha de fer aprofitant la geologia. L’instituti Geológico Minero de España (IGME), ja està buscant possibles emplaçaments. Greenpeace siu que això no és la solució a l’escalfament global ja que és una excusa per prorrogar la vida a sectors contaminants com el carbó, i que la captura, el trasnsport i l’emmagatzemament necessiten energia i per tant despesa de CO2. És com amagar la bruticia sota l’estora.

Extret de articles de elmundo.es i ison21.es

Imatge de http://www.lemoniteur.fr amb (C) DR

Leave a Reply