Avui, dia 31 de maig l’Organització Mundial de la Salud (OMS) celebra el dia Mundial sense tabac.  Cada any moren al voltant de 5’6 milions de persones al món per culpa dels efectes directes o indirectes del tabac, una droga que a Espanya mata cada any uns 55.000 ciutadans, i unes 3.000 per tabaquisme passiu. Segons la OMS durant el segle XX van morir 100 milions de persones i en el segle XXI podrien morir uns 1.000 milions.

Extret de //blocs.xtec.cat/acollidavallbona

El tabaquisme és, després de la hipertensió arterial, el factor més epidèmic de malalties no transmissibles, com l’atac de cor, els accidents cerebrovasculars i els emfisemes. No hi ha cap producte que mati tanta gent d’una forma tan innecessària com ho fa el tabac.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (Aecc) recorda que al voltant d’un milió de persones d’entre 16 i 24 anys fumen a diari a Espanya.  Segons els experts, un de cada tres adolescents consumidors de tabac desenvoluparà una dependència clínicament rellevant fins els 35 anys, fet que significa augmentar el risc de tenir malalties relacionades amb el consum de nicotina en la edat adulta.

Extret de www.reusploms.ca

Noticia basada en una publicada en  www.publico.es

Imatge de la cigarreta trencada de : http://www.sermesa.es/

Categories: Salut

Leave a Reply