Tot i ser una malaltia eradicada a Espanya des de fa anys, aquesta dies ha sortit publicada la noticia que a la població d’Alcobendas hi ha un brot de Tinya que afecta a 16 nens i 2 professors d’una escola pública.

Imatge de Microsporum extreta de www.quantuslabs.com

Aquesta malaltia és una infecció cutània causada per un fong que pot afectar a qualsevol part del cos. Sol afectar més a nens tot i haver casos en adults. És contagiosa per contacte directe amb la pell o amb elements contaminats com roba, pintes o superfícies de dutxes o piscines i també es pot adquirir per animals com gats, sent els portadors més comuns.

Els 3 gèneres implicats són Microsporum, Epidermophyton y Trichophyton.

Informació extreta de www.nlm.nih.gov/medlineplus i www.lavanguardia.com

Imatge principal extreta de http://microbiologiayepidemiologia.blogspot.com.es

Leave a Reply