Estem acostumats a que quan hi ha un vessament de petroli a Europa, al nord o centre del continent americà tots els mitjans de comunicació se’n fan reso, però no passa el mateix quan això passa any rere any a Nigèria, un país del continent africà. Per això espanta més el fet de veure una companyia com Shell, que cada any rep queixes per la crema de tones de gas en aquest país, que provoquen contaminació de l’atmosfera, amb els conseqüents problemes de salut, i al medi ambient (pluja àcida, efecte hivernacle) o per “petits” vessaments que deixen al delta del Níger de color negre i als pobres pescadors sense feina, anunciar el vessament de 40.000 barrils de petroli en aquest país. Aquest accident va tenir lloc el dia 20 de desembre i el dia 22 s’estenia per 185km d’oceà.
Aquest accident va tenir lloc al transportar el petroli d’una plataforma petroliera del jaciment de Bonga fins un vaixell que es trobava a 120km mar a dins. L’empresa Shell ha tancat el jaciment temporalment i ha enviat vaixells amb dispersants de petroli per dissoldre la taca.

Noticia extreta a partir d’informacions de El país digital

Imatge de George Osidi extreta de http://politiken.dk
Cal llegir www.racocatala.cat/forums/fil/122726/conflictes-oblidats-nigeria-delta-niger

Leave a Reply